Willen en durven kiezen voor verandering

Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze of Verbindende Communicatie binnen organisaties reikt verder dan alleen het gebruik van andere woorden. Het is een strategische keuze met drastische invloed op, en direct merkbare resultaten in, de kwaliteit van de werksfeer, het werk en dus van de gehele organisatie
Geweldloze Communicatie draagt in het bijzonder bij aan rust met name waar spanningen en of dreigende conflicten spelen. Ondanks de aanwezigheid van meer of minder sterke emoties beschikken over gereedschap om toch in gesprek te blijven met die ander(en).  Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Dit gedachtegoed van Marshall Rosenberg, met als focus ‘social change’, leidt tot harmonie tussen mensen, tot succesvolle (management)teams en daardoor tot vergroting van productiviteit en ‘rendement’ in organisaties.

Met zijn meer dan 20-jarige ervaring richt Jan zich volledig op bedrijven en organisaties die hij bedient vanuit Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie in Doorn.

Zo wil hij een bijdrage leveren aan een maatschappij en een leef-en werkomgeving waarin individuele behoeften van mensen er werkelijk toe doen en waarbinnen toch ieder zich zelf kan blijven.